Feniks sportverzorging
Feniks sportverzorging
Feniks sportverzorging
Feniks sportverzorging
Feniks sportverzorging
Feniks sportverzorging
Feniks sportverzorging
Feniks sportverzorging
Feniks sportverzorging
Feniks sportverzorging

Feniks Sportverzorging

Startpagina

Sportmassage

Blessurepreventie

Ontspanningsmassage

Elastisch tapen

Hot stone massage

Begeleiding

Tarieven

Huisregels

Contact

Ook zo'n druk leven? Even ontstressen...

Massage is het handmatig manipuleren van de zachte weefsels van het lichaam (met inbegrip van spieren, bindweefsel, pezen, banden, gewrichtskapsels, lymfevaten en organen van het maag-darmstelsel) om pijn en spanning te voorkomen of te verminderen. Onderzoek heeft aangetoond, dat massage gunstige effecten heeft op de gezondheid.

Mits correct uitgevoerd, helpt massage om het lichaam in balans te brengen, de lichaamshouding te verbeteren, het immuunsysteem te versterken en pijn en irritaties te verlichten. Door het stimuleren van de bloedsomloop wordt opname van voedingsstoffen in de spieren bevorderd en afvalstoffen worden sneller afgevoerd.

De bekendste en meest toegepaste massagevorm in de westerse wereld is de klassieke massage, ook wel Zweedse massage genoemd.

De Zweedse massage kent zes basishandelingen, waarvoor de Nederlander Johan Georg Mezger (1838-1909) grappig genoeg weer Franse benamingen heeft bedacht.

  1. Effleurage: strijken met weinig druk en lange halen over het lichaam.
  2. Petrissage: kneden van de spieren. Ook het wringen, rollen, oppakken en knijpen van de huid en het maken van "knippende" beweging met wijs- en middelvinger vallen onder petrissage.
  3. Friction: cirkelvormige bewegingen diep in het onderliggend weefsel, zonder verschuiving van de hand of vingers ten opzichte van de huid.
  4. Tapotement: ritmisch kloppen met de muis of zijkant van de hand, de vingers of de vuist.
  5. Compression: loodrechte druk uitoefenen op 1 plaats, zonder verschuiving van de handen of vingers ten opzichte van de huid.
  6. Vibration: schudden/trillen van de huid en onderliggende spieren.

Er worden diverse soorten olie gebruikt om de weerstand van de huid te verminderen. De Zweedse massage is zeer rustig en ontspannend en daardoor ook een goede eerste kennismaking met massages.

Massages zijn een weldaad voor lichaam en geest. Gun uzelf regelmatig een massage. Zorg voor uw lichaam....